Meny

Badmintonracket

Gillar du att idrotta?

 

På Möckelngymnasiet kan du satsa på din idrott samtidigt som du studerar.

På Möckelngymnasiet kan du satsa på din idrott samtidigt som du studerar. Vi har idrottsutbildningar på elitnivå inom fotboll och ishockey. Om du utövar någon annan sport kan du utvecklas genom idrottsspecialisering, vilket ger dig möjlighet att träna på skoltid.

Idrottsspecialisering för alla idrotter

Ishockey och fotboll är kul och stora i Karlskoga och Degerfors - men de är inte de enda sporterna här i världen. Om du håller på med någon annan idrott i en förening, så är Möckelngymnasiet ändå ett smart val om du vill ägna dig lite mer seriöst åt träningen. På Möckelngymnasiet kan du läsa mer idrott och två träningspass i veckan ingår i utbildningen. Det ena passet sker under skoltid. Det andra passet gör du i din förening utifrån ett träningsprogram som du planerar tillsammans med din idrottslärare, passet får du tillgodoräkna dig i schemat. 

Du kan både i Karlskoga och Degerfors läsa idrottspecialisering som individuellt val inom samtliga program och du kan välja specialisering inom vilken idrott du än utövar.

NIU- Elitidrottsutbildning

Möckelngymnasiet är certifierat som nationellt elitgymnasium inom fotboll, ishockey och baseboll/softboll Här finns språngbrädan till spel på nationell elitnivå eller kanske till och med mot ett proffsliv utomlands. Som Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) får vi god stöttning från Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet som står som garant för den sportsliga kvalitén.  

Fotbollsspelare

Fotboll (Degerfors IF)

Fotbollstalanger, såväl killar som tjejer, kommer till Möckelngymnasiet för att utvecklas i en lugn och harmonisk miljö på en lagom stor gymnasieskola. Några exempel på framgångsrika lirare som tagit flera kliv mot eliten hos oss är Olof Mellberg, Ola Toivonen och Ferad Ayaz — alla med proffs- och landslagsmeriter i sitt CV idag.

Tillsammans med Degerfors IF erbjuder vi en fotbollsutbildning som håller högsta nationella nivå. Här utvecklas du socialt och vässar såväl spelförståelse som teknik under ledning av högutbildade instruktörer och lärare.

Du söker NIU-fotboll för läsåret 2020/2021 senast den 1 december 2019 via Svenska fotbollsförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det gymnasieprogram du vill gå söker du som vanligt via Gymnasieintagningen i Örebro län.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Info/träningskväll 19 november

I samband med Öppet hus på Möckelngymnasiet i Degerfors tisdag den 19 november kommer vi även att ha en NIU-info/träningskväll 16.30-18.00 i Stora Halla. Anmälan till den träffen görs via Värmlands fotbollsförbunds hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där finns även mer information om kvällen.

Valbara program:
Barn- och fritidsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet
Ekonomiprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet - beteendevetenskap

Hockeyspelare

Ishockey (BIK Karlskoga)

För ishockeyspelare med höga ambitioner erbjuder Möckelngymnasiet en högkvalitativ idrottsutbildning i en trygg miljö på en lagom stor skola och med ett elitlag i stan. Vi har bra tränare/instruktörer och erfarenheten visar att man som hockeyelev på Möckelngymnasiet har stor möjlighet att nå A-laget redan under studietiden. BIK Karlskoga är också klubben som står bakom utbildningen och som elev får du även tillgång till professionell support när det gäller materiell, medicinsk och kurativ service. Alla förutsättningar för en positiv utveckling som hockeyspelare finns här.

Du söker plats på elithockeygymnasiet via www.swehockey.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller www.bikkarlskoga.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 1 december. Det gymnasieprogram du vill gå söker du som vanligt via Gymnasieintagningen i Örebro län.

Valbara program:
Industritekniska programmet
Naturvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet - samhällsvetenskap
Samhällsvetenskapsprogrammet - medier, information och kommunikation
Teknikprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet

Uppdaterad 2020-01-07 12.53 av Jessica Sjögren