Meny

Att uppfylla drömmar

Det är inte vi som förverkligar dina framtidsdrömmar – det är du! Men vi tror på dig. Oavsett om slutmålet finns hos oss eller ligger längre fram så kan vi hjälpa dig en bit på vägen. Vi kan peppa, utmana, ge nya perspektiv och skapa tilltro till din egen förmåga oavsett vilken dröm du har.

Ett citat från en elev
Kille i dörren

Hjälp att hitta rätt

Valet till gymnasiet är ett första steg. Det är nu det börjar – ditt första kliv in i framtiden. Det kan kännas både härligt och skrämmande. Kanske har du framtiden klar för dig – eller så är den diffus. På Möckelngymnasiet kan du känna dig trygg med att vi finns för att hjälpa dig oavsett vad du har för drömmar och mål och att du får en bra grund att stå på för framtiden.

Studie- och yrkesvägledningenUngdomar på skolgården

Stort utbud

Vi kan erbjuda dig 14 nationella program och fyra introduktionsprogram samt gymnasiesärskola. Tre av våra program är certifierade College – en kvalitetsstämpel från branschen. Är du idrottsintresserad kan du gå elitidrottsutbildning i fotboll,  ishockey eller softboll/baseboll, eller välja idrottsspecialisering i din egen idrott.

Våra program
Elever vid karta

Samarbete med omvärlden

Vår kontakt med omvärlden hjälper oss att säkra kvaliteten på våra utbildningar och hålla dom uppdaterade. Vi samverkar med andra skolor, näringsliv och offentlig sektor, både i Sverige och i andra länder - det ger dig goda möjligheter till praktikplatser och internationellt utbyte.

Extern samverkan

 Tjejer på en bänk

Öppen atmosfär

Möckelngymnasiet präglas av en god stämning och högt i tak. Här möter du många olika intressen och kulturer som skapar en skön mix i vardagen, oavsett om du valt att gå på den mindre och gemytliga skolan i Degerfors eller på den större med mer puls i Karlskoga. Hos oss trivs eleverna och känner sig trygga.Uppdaterad 2018-12-07 14.50 av Sara Malmborg Norberg