Meny

College

Att få collegestatus på ett gymnasieprogram är få förunnat. På Möckelngymnasiet har vi tre program som har den statusen. Det är Teknikprogrammet och Industritekniska programmet som certifieras av Industrikommittén samt Vård- och omsorgsprogrammet som certifieras av Nationella Rådet. Collegestatusen innebär utbildningar av hög klass. De ger dig dessutom en nära koppling mellan teori och praktik, mycket tack vare ett nära samarbete med näringsliv och samhälle.

Logo teknikcollege

TEKNIKCOLLEGE

Både Industritekniska programmet och Teknikprogrammet är certifierade Teknikcollegeutbildningar. Certifieringen ger utbildningen en kvalitetsstämpel. Konceptet har tagits fram för att möta framtidens kompetensbehov och därför är samarbetet med lokala teknikföretag viktigt. Som elev på Teknikcollege får du en bra arbetsplatsförlagd utbildning och möjlighet till sommarpraktik. Nytt är också att några av de elever som går ut Industritekniska programmet och erhållit yrkesexamen efter avslutad utbildning, har möjlighet att få en yrkesintroduktionsplats/ lärlingsplats på något av de företag som erbjuder detta.

Programmen vänder sig till dig som är intresserad av teknik och vill ha en framtid med goda utvecklingsmöjligheter. Utbildningen på Industritekniska programmet ger möjlighet till jobb direkt efter studenten och Teknikprogrammet ger behörighet för vidare studier till bland annat olika ingenjörsutbildningar.

Några av de företag som är engagerade i Teknikcollege i Karlskoga och Degerfors som är engagerade i utbildningen är BAE Systems, Outokumpu, Partnertech, Deform, Bharat Forge, Saab Group, Br. Axelssons Plåtslageri, och Karlskoga CNC Quality med flera.

Läs mer på www.teknikcollege.selänk till annan webbplats

Logo vård- och omsorgscollege

VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE

Att certifieras som Vård- och omsorgscollege av Nationella rådet är en tydlig kvalitetsstämpel på utbildningen. Möckelngymnasiet lever upp till kriterierna och har därför belönats med den certifieringen. Det innebär att Vård- och omsorgsprogrammet hos oss håller en mycket hög klass. Collegestatus säkerställer en nära samverkan med offentliga och privata vårdgivare för att hela tiden förnya utbildningen och anpassa den efter verkligheten.

Möckelngymnasiet har ett nära samarbete med arbetsgivarna Karlskoga lasarett och socialförvaltningarna i Karlskoga och Degerfors kommuner vilket gör att vi kan erbjuda kvalitativ praktik i kombination med teorin på skolan.

Läs mer på www.vo-college.selänk till annan webbplats

Uppdaterad 2020-01-07 10.31 av Jessica Sjögren