Meny

Karlskoga - Högskoleförberedande

Naturvetenskapsprogrammet

Gillar du naturorienterande ämnen som biologi, fysik och kemi? Är du en teoretiker som även gillar experiment och laborationer? Då ska du välja naturvetenskapsprogrammet. Här får du den bredaste högskolebehörigheten och en utmärkt grund för vidare studier.

Inriktning

  • Naturvetenskap

På naturvetenskapsprogrammet får du kunskap om hur naturen fungerar och hänger samman, vilka livsvillkor som finns, olika kemiska processer och fysikaliska fenomen. Mycket av utbildningen består av en mix mellan teori, experiment, laborationer och fältstudier. Matematik är också ett centralt ämne i Naturvetenskapsprogrammet och även ett mycket viktigt hjälpmedel både när det gäller modeller och analyser.

Programmet ger dig även en inblick i hur naturvetenskapens idéer och teorier har utvecklats genom åren. En annan viktig del i utbildningen är att lära sig argumentera och uttrycka sina tankar och idéer om naturvetenskap och matematik i både tal och skrift.

Vi erbjuder naturvetenskapsprogrammets inriktning Naturvetenskap med fokus på biologi, fysik, kemi och matematik. Efter studenten kan du söka fritt bland alla högskoleutbildningar och du kan bli i stort sett vad du vill, till exempel läkare, lärare, kemist, arkitekt, journalist eller civilingenjör.

Utbildningsort

Karlskoga

Kan kombineras med elitidrottsutbildning (NIU):

Ishockey

Ikon högskoleförberedande

Läs mer om programmet

Elever i klassrum
Provrör

Exempel på yrken:

  • Läkare
  • Forskare
  • Ingenjör
  • Lärare

Programmets ämnesfördelning

Ämnesfördelning

Karaktärsämnen

 

Fördelning av karaktärsämnen

Natur

inriktning

32

platser

Mycket

laborationer

7

stipendier

FUNDERINGAR? VI HJÄLPER DIG!

Har du frågor eller funderingar kring programmet, behörigheter, antagning eller hur det är att läsa på gymnasiet?
Ställ en fråga direkt

Uppdaterad 2020-09-15 10.36 av Jessica Sjögren