Meny

Degerfors - Yrkesprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du vara med och bygga framtidens moderna bostäder eller renovera och bygga om äldre byggnader?  Vill du lära dig att utföra markarbeten som till exempel anläggning av gräsmattor, asfalt eller sten? Då är Bygg – och anläggningsprogrammet något för dig.

Inriktning

  • Husbyggnad
  • Mark och anläggning

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig att arbeta med byggnation och anläggning. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du lär dig om branschens olika yrken och arbetsprocesser. På programmet läggs stor vikt vid säkerhets- och arbetsmiljöfrågor, bland annat för att undvika arbetsskador.

Nära kontakt med branschen
Programmet innehåller mycket praktisk träning och du får även öva dina färdigheter på en riktig arbetsplats under minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Möckelngymnasiet har samarbete med många olika företag i byggbranschen, både stora och små. Då har du chansen att visa upp dig för olika arbetsgivare och skaffa dig bra referenser inför framtiden.

Efter utbildningen kan du söka arbete direkt som till exempel snickare, golvläggare eller anläggningsarbetare.

Högskolebehörighet
På Bygg- och anläggningsprogrammet har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskolan. Be din studie- och yrkesvägledare om hjälp med vilka kurser du behöver läsa.


Inriktningar

Husbyggnad
Inriktningen Husbyggnad ger dig kunskaper och färdigheter i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler.

Mark och anläggning
Inriktningen mark och anläggning ger dig kunskaper i markarbeten för husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt och stenbeläggningar.

Utbildningsort

Degerfors

Kan kombineras med elitidrottsutbildning (NIU):

Fotboll

ikon för idrotssutbildning

Läs mer om programmet

Exempel på yrken:

  • Snickare
  • Golvläggare
  • Anläggningsarbetare

Karaktärsämnen inriktning husbyggnad

Karaktärsämnen inriktning anläggning

Programmets ämnesfördelning

APL

15 veckor

Nytt

program 2017

Branch

samarbeten

2

inriktningar

FUNDERINGAR? VI HJÄLPER DIG!

Har du frågor eller funderingar kring programmet, behörigheter, antagning eller hur det är att läsa på gymnasiet?
Ställ en fråga direkt

Uppdaterad 2019-12-10 14.21 av Jessica Sjögren