Meny

Karlskoga - Yrkesprogram

Handels- och administrationsprogrammet

Gillar du att jobba med service och försäljning? Funderar du på att starta eget företag? Vill du snabbt börja jobba i en framtidsbransch? Då är handels- och administrationsprogrammet något för dig.

Inriktning

  • Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet är en utbildning som varvar både teori och praktik. Här får du kunskaper om hur man utifrån kundens behov arbetar effektivt med att erbjuda rätt varor och tjänster. Du får lära dig hur man gör bra inköp och hur försäljning sker på ett serviceinriktat sätt såväl ”öga mot öga” som via internet. Du får också jobba med reklam och varuvisningar. I handelsprogrammets butik som ligger utanför skolans område har du möjlighet att träna på vad du lärt dig i "skarpt" läge.

Stor variation av framtida yrken
Både internationellt och inom Sverige handlar vi allt mer med såväl varor som tjänster. Det finns många små företag och stora kedjor som är verksamma inom handel och service. På de flesta arbetsplatser finns arbetsuppgifter inom försäljning, marknadsföring och administration. Detta får du möjlighet att prova på under din praktik och många av programmets elever har genom åren fått jobb på sina praktikplatser. Försäljning och service är framtiden och några exempel på yrken är butikssäljare, inköpare, marknadsassistent, receptionist och ekonomiassistent. Genom att välja till några kurser kan du även få högskolebehörighet.

Entreprenörskap och eget företagande
Under utbildningen får du också kunskap om hur man startar och driver företag. Vi samarbetar med Ung Företagsamhet och detta ger dig möjlighet att driva ett eget UF-företag.

Kan kombineras med elitidrottsutbildning (NIU):

Ishockey

Utbildningsort

Karlskoga

Ikon yrkesprogram
Ikon idrottsprofil

Läs mer om programmet

Kille på praktik på bensinmack
Elever i klassrum

Exempel på yrken:

  • Detalj- och partihandel
  • Marknadsföring
  • Inköp
  • Logistik
  • Kundservice
  • Näthandel

Programmets ämnesfördelning

Diagram kursfördelning

Karaktärsämnen

 

Diagram karaktärsämnen

APL

15 veckor

24

platser

UF

företag

Framtids-

bransch


FUNDERINGAR? VI HJÄLPER DIG!

Har du frågor eller funderingar kring programmet, behörigheter, antagning eller hur det är att läsa på gymnasiet?
Ställ en fråga direkt

Ansökningsperiod: 9 januari 2017 - 15 februari 2017

Uppdaterad 2017-09-29 13.13 av Sara Malmborg Norberg