Meny

Karlskoga - Yrkesprogram

Hantverksprogrammet frisör

Drömmer du om att skapa med dina händer, är du kreativ och gillar hår och make up? Tycker du om att träffa nya människor? Skulle du vilja jobba inom mode/skönhet och utvecklas till en skicklig frisör? Då är hantverksprogrammet något för dig  

Inriktning

  • Frisör

 
Hantverksprogrammet frisör ger dig en stabil grund att stå på under din utveckling till färdigutbildad behörig frisör. En frisör arbetar med olika hantverkstekniker inom klippning, styling, färg, uppsättningar, permanent med mera. Utbildningen varvar teori med praktiska övningar på docka och levande modeller. Inom området hår och kemi får du till exempel veta vad som händer i håret under en permanent eller vad ett schampo innehåller. I vår frisörsalong får du i årskurs 2 och 3 ta emot kunder och träna på allt som du lärt dig. Du får också lära dig om yrkets historia, bruduppsättningar, grunderna inom make up, ansiktsrengöring, ansiktsmassage och handmassage.

Praktisk övning på frisörsalong
Vi har ett mycket gott samarbete med branschen och under din utbildning har du arbetsplatsförlagt lärande (APL) under sammanlagt 15 veckor. I årskurs 3 är du ute på salong två dagar i veckan. APL är en viktig del som knyter ihop det du lär dig i skolan med lärandet ute i arbetslivet. Den gör dig också redo för din eventuella färdigutbildning.

Mindre grupper ger högre kvalitet
Vi tar in max 16 elever per år för att på så sätt kunna individanpassa och skapa kvalitet i vår undervisning. Den lilla gruppen gör att alla elever blir sedda och vi får en positiv arbetsmiljö där alla känner alla, vi blir ett team. Efter de tre åren erbjuds du att avlägga ett delprov för att sedan fortsätta din färdigutbildning på salong innan du kan avlägga gesällprov för att bli en behörig frisör med lön enligt avtal. Läs gärna mer om det på www.frisor.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På hantverksprogrammet, frisör, har du möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskolan. Vi hjälper dig med vilka kurser du ska välja.

Utbildningsort

Karlskoga

Ikon yrkesprogram

Läs mer om programmet

Tjej som sminkar
Frisörsalongen

Exempel på yrken:

  • Frisör
  • Hudvård
  • Serviceyrken

Programmets ämnesfördelning

Diagram kursfördelning

Karaktärsämnen

 

Diagram karaktärsämnen

16

platser

Utbyte

med Norge

Stipendier

av branschen

God kvalitet


FUNDERINGAR? VI HJÄLPER DIG!

Har du frågor eller funderingar kring programmet, behörigheter, antagning eller hur det är att läsa på gymnasiet?
Ställ en fråga direkt

Uppdaterad 2020-09-15 10.34 av Jessica Sjögren