Meny

Resa och bo i Karlskoga och Degerfors

Funderar du på att flytta till Karlskoga eller Degerfors för att läsa på Möckelngymnasiet? Här är lätt att lära sig hitta och känna sig som hemma och vi finns mitt i regionen med både Örebro och Karlstad inom en timmes resväg.

Degerfors

I Degerfors är det alltid nära till naturen och det mesta du behöver såsom affärer och service finns inom gångavstånd. Samtidigt finns både Karlstad och Örebros större nöjes-, kultur- och handelsutbud bara 45 minuter bort. Du kan åka tåg eller buss direkt från Degerfors och om du vill fortsätta till Stockholm eller Oslo är det bara en resa på två timmar med X2000. Mellan Degerfors och Karlskoga tar bussen ca 30 minuter.

Degerfors är en industrikommun med cirka 10 000 invånare. Kommunen ligger i det vackra gränslandet mellan Värmlands och Örebro län.

Här hittar du information om bostäder från Degerfors kommun.länk till annan webbplats

Karlskoga

Karlskoga har ett naturskönt läge vid sjön Möckeln och har Stockholm, Göteborg och Oslo inom en radie av 30 mil. Karlskoga är en stad med natursköna omgivningar och här finns ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Karlskoga kommun ligger i Värmland men tillhör Örebro län och det bor cirka 30 000 personer i kommunen.

När du ska ta dig till eller från Karlskoga så gör du det enklast med buss till Degerfors eller Örebro där du sedan kan fortsätta din resa med tåg. Därifrån kan du komma till Stockholm på cirka 2 timmar och till Göteborg på 3,5 timmar. Bussförbindelser finns från Karlskoga till Degerfors som passar tågtiderna.

Här hittar du information om bostäder från Karlskoga kommun.länk till annan webbplats

Busstrafik i Degerfors och Karlskogalänk till annan webbplats

Resebidrag och inackorderingstillägg

Du som behöver pendla eller flytta till Karlskoga eller Degerfors för att studera hos oss kan ha rätt till resebidrag eller inackorderingstillägglänk till annan webbplats från din hemkommun.

Uppdaterad 2020-01-07 12.53 av Jessica Sjögren